(068) 402-49-49  (095)530-49-50  (063) 580-90-09
  www.el-cap.kiev.ua
Пн-Пт: 10:00-20:00 Сб-Вс: 11:00-19:00     Киев, пр. Победы, 4

Як самостійно висушити м'ясо в похід

29/11/2018
покупателя

 

Коли у вас планується серйозний автономний похід, то ви розумієте, що вага - це дуже важлива деталь походу. Тому що її вам доведеться нести на своїх плечах.

Давно минули ті часи, коли в походи брали тушонку в консервах. Вага консерви непорівнянна з вагою сушеного м'яса. Зараз на ринку є багато пропозицію вже готових сушених продуктів з м'ясом. Просто заливай окропом і їж. Але ціна на такі напівфабрикати кусається. Якщо ви йдете на в похід два-три дні, то звичайно ніяких проблем. А якщо ви йдете на пару тижнів, а якщо склад групи 15 осіб ... Крім того, висушивши м'ясо сам, ви повністю впевнені в якості продукту.

Тож почнемо. Для початку йдемо в магазин і купуємо м'ясо. Рекомендується яловичина, тому що там мало жиру. Весь жир зрізаємо, будемо сушити чисте м'ясо. Можна брати і свинину, але шматки з найменшою кількістю жиру, весь жир піде в відхід, ну або собаці :)

Ми купили 5,7 кг яловичини

 

М'ясо потрібно порізати на шматки і поставити варитися на 2,5 - 3 години. Солити не потрібно, сіль гігроскопічна і буде натягувати вологу в ваше сушене м'ясо. Рекомендуємо додати лавровий лист і запашний перець.

 

Ось уже зварене м'ясо.

 

Після цього має бути самий трудомісткий процес - потрібно розділити м'ясо на волокна. Волокна не повинні бути занадто дрібні і не дуже великі. Намагайтеся зробити ось такі, як на фотографії.

Після того як м'ясо розділене на волокна, його рівномірно викладають на лотки сушарки. Час сушіння залежить від моделі сушарки. У нашому випадку це було 6 годин.

 

Коли м'ясо висохло, висипаємо його з сушарки

 

Засипаємо в пакет і зважуємо. У нас вийшло 1160 р Відчуваєте різницю у вазі? Вага зменшився в 5 разів! З 5700 р, ми отримали 1160 г! А коли ми будемо його варити з кашею, то воно знову набере вологу і на смак нічим не поступатиметься звичайному м'ясу.

 

Після зважування, засипаємо нашу яловичину в тару. Ми використовуємо літрові пластикові пляшки від молока. Вони герметичні і не промокнуть, навіть якщо впадуть у воду, їх важко пошкодити і наше м'ясо буде в них в безпеці. 5,7 кг яловичини у нас уместіловсь в 5 з половиною пляшок.

 

Ось і весь процес. Бажаємо вам приємного апетиту і вдалих походів!

Комментарии

Сообщения не найдены

Новое сообщение